No dobrze, ale miało być o jedzeniu. Co tu dużo mówić - papryka jest (na)dziana, bez wątpienia. Mogliby ją jeść w serialu, gdyby Marcela umiała gotować coś poza płatkami z mlekiem i pewnie nawet by od tego nie przytyli.
Myślałam, że jedną się mogę nie najeść, ale zdecydowanie nie. Ładnie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje, więc mogę polecić.
Składniki:
- 2 duże, STOJĄCE o własnych siłach papryki
- 1 podwójna pierś z kurczaka - zmielona
- mozarella
- kilka listków szpinaku
- zioła do kurczaka i przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Odkrój górę paprykom, żeby powstały denka. Zmielonego kurczaka przypraw i podsmaż na beztłuszczowej patelni. Mozarellę pokrój w plasterki.
Ustaw piekarnik na 200st.C - termoobieg/góra-dół.
Wypełnij papryki, warstwami kładąc najpierw mięso, następnie szpinak, na końcu mozarellę. Kilka razy.
Włóż do piekarnika przykryte warzywa na 25min.
A gdy wyjmiesz, szamaj. Jak? Ja wyjadałam najpierw farsz, odkrawając od góry po kawałeczku papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz