Przygotowanie:
Przekrój każdą z piersi wzdłuż, na pół. Posyp je pieprzem i skrop dosłownie odrobinką maggi. Możesz odstawić tak przygotowane piersi na kilka chwil do lodówki, ale ja tego nie robiłam. Zawiń ogórki w piersi, ewentualnie w piersi i ser żółty. Przebij wykałaczką w takim miejscu, by piersi się nie rozwinęły w trakcie pieczenia. Ustaw temperaturę w piekarniku na 200oC. Gdy piec się nagrzeje, włóż do niego piersi na rozłożonej wcześniej folii aluminiowej. Po 30min. wyciągnij je i zajadaj!ä
Do podania z ryżem, ewentualnie z kaszą gryczaną. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego, albo z musztardą.
wyglądają bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńSmakowicie to wygląda, a próbowałaś zrobić je na grilu elektrycznym?
OdpowiedzUsuńCzy jedynie w piekarniku wychodzą takie mniamuśne ;D
Pozdrawiam i dodaje do obserwowowanych.
Powodzenia w blogowaniu! - Cam